Categorie
Branding, Educatie

Jaarverslag Biblionet Groningen

 

Vormgeving en illustraties Jaarbeeld 2021

Een jaarverslag saai? Zeker niet! Ik geniet ervan om (soms ingewikkelde) hoeveelheden informatie visueel inzichtelijk te maken. Voor de Groningse bibliotheken maakte ik illustraties voor de activiteiten in de bieb, buiten de bieb en online.

 

Zo krijg je bij elk hoofdstuk in één oogopslag een goede eerste indruk van de hoogtepunten. Vervolgens kun je meer lezen en verder de verdieping in gaan door alle links naar online artikelen, video’s en meer te ontdekken. De vormgeving is uitnodigend en laagdrempelig, want de bibliotheek is voor en ván iedereen.

 

Interactief en uitnodigend

Het jaarbeeld is een dynamisch document en geeft een indruk van de veelheid en variatie aan activiteiten van de bibliotheken. Benieuwd naar wat er zoal te doen was?

 

 

 

 

“De positieve reacties blijven hier binnenstromen. Ik vond het heel fijn werken met je. Je hebt echt iets toegevoegd doordat je ook inhoudelijk meedacht. Ongevraagd nog wel!

 

Bijvoorbeeld de inhoudsopgave en de toevoeging van een introductiepagina bij elk hoofdstuk, dat vond ik next level vormgeving. Dank daarvoor!”

 

Karin Weijs, Biblionet Groningen