Boekomslag en illustraties De Gouden IJscoupe

De afgelopen maanden heb ik illustraties gemaakt voor dit boek, voor iedereen vanaf 10 jaar. Een feestje om aan te werken, samen met schrijver Eveline Baar en redacteur Anouk Lammers van Volt Kinderboeken.

De Gouden IJscoupe is een zomerse zoektocht naar het oudste recept voor Italiaans ijs, in een verhaal over vriend­schap, familie en mogen zijn wie je bent.

Vito woont met zijn familie boven een Italiaanse ijssalon. Als de uitnodiging voor de vijftigste Gouden IJscoupe binnen­komt, verandert alles. Dit jaar moet Vito’s vader het oudste recept voor Italiaans ijs ooit maken. Waarom doet zijn vader ineens niet mee met de wedstrijd terwijl de Gouden IJscoupe zo belangrijk is voor de familie? En wat is het verband met het verdwijnen van opa?

Vito verzamelt al zijn moed en vertrekt naar Italië, samen met zijn beste vriendin Aiko en zijn oma. Onderweg ontdekt hij van alles over ijs én over zichzelf. Kan hij het ijsrecept opsporen? En wint zijn familie na al die jaren dan eindelijk de Gouden IJscoupe?

Ik mocht alle illustraties voor het binnenwerk maken en ook het ontwerp en de belettering van het omslag. In tekende o.a. plattegronden van Italiaanse steden, en uiteraard ijs 🙂

Het perfecte boek voor de zomervakantie, om te lezen met een ijsje in je hand. Nu verkrijgbaar in je boekhandel!

Categorie
boeken, boeken & tijdschriften, Illustratie, Ontwerp