Revista_KarinvanderVegt
Proces illustratie waterverf
Ontwerp vlinder kussen
Vlinders inpakpapier ontwerp

Revista ontwerp

‘Revista’ is Spaans voor ‘tijdschrift’. Hier komen twee van mijn passies samen: reizen en taal. Ik leerde Spaans in Buenos Aires en sindsdien is het reisvirus aangewakkerd. Op reis kijk je vaak met een andere blik naar je omgeving. Die manier van kijken probeer ik ook mee naar huis te nemen en toe te passen in het ontwerpen.

 

‘Vista’ is een uitzicht, zeker al de moeite waard. ‘Re-vista’ staat voor opnieuw kijken. Anders kijken. Je ziet vaak wat in eerste instantie niet opviel. Kijk om je heen en laat je verrassen.

 

Ik hou van taal, letters op papier. In het Engels, Spaans of Nederlands. Maar vooral in een universele taal: de beeldtaal. Want soms wil je verhalen niet alleen lezen, maar wil je ze ook zien. Ik help je graag bij het vertalen van verhalen naar beelden. En het tastbaar maken van momenten en gevoelens.

Karin van der Vegt

Ik ben Karin van der Vegt, het creatieve gezicht achter Revista ontwerp. Een grafisch ontwerper uit Groningen die oplossingsgericht werkt en praktisch met je meedenkt. Na de kunstacademie (Academie Minerva, Groningen) en jaren ervaring als grafisch vormgever bij een ontwerpbureau startte ik in 2013 mijn eigen onderneming.

 

Ik maak veel gebruik van eigen illustraties en patronen, waardoor mijn vormgeving een losse en speelse stijl heeft.  Ik kan veel van mijn creativiteit kwijt in het ontwerpen van kleurrijke prints voor stoffen, cadeaupapier en behang. Mijn fascinatie voor letters, vormen en kleuren zie hierin terug. Daarnaast heb ik een grote collectie wenskaarten bij Kaartje2go.

 

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn spiegelreflex op pad om letters, vormen en kleuren vast te leggen en inspiratie op te doen. Ik ontspan door te bladeren in mooie tijdschriften en boeken of door nieuwe recepten uit te proberen. En blijf scherp door een fanatiek potje tafeltennis.

Inspiratie, proces en werkwijze

Pen, inkt, papier, scanner en iMac behoren tot mijn basisuitrusting. Soms worden daar verf, kwasten, fototoestel of linoleum aan toegevoegd. Hiermee geef ik vorm aan creatieve ideeën. Deze worden digitaal uitgewerkt, maar je vindt vaak ergens nog een handgemaakt element in mijn ontwerpen terug. Bekijk hier mijn schetsen

 

Wil je een kijkje achter de schermen bij mijn werkwijze? Spoonflower plaatste in de ‘designer spotlight’ een interview met mij, samen met drie andere ontwerpers.

 

Spoonflower is een Amerikaans bedrijf waar onafhankelijke ontwerpers wereldwijd bij zijn aangesloten en waar je patronen op (eco-vriendelijke) stof, behang en cadeaupapier kunt bestellen.

Gewerkt voor

Een selectie van klanten:
Bodega y Tapas • Bouwbedrijf Tadema • Evolve Consulting • Huisartsencoöperatie Medicamus • Kaartje2go • Kunst in Kaart • Paypro • PostNL • Stichting HomePlan  • VVV’s • Werk aan de muur

 

Gezien in

Viva Mama • Flair • 101 Woonideeën • HappyMakersBlog